Wednesday 5 January 2011

O alta viata









Ok, ai terminat liceul, si te-ai hotarat ca nu vrei sa ramai la tine in oras la facultate (asta in cazul in care ai posibilitatea). Te gandesti instant la un oras mare, Bucuresti, Timisoara, Cluj, Iasi. Ti-ai facut frumos temele, te-ai dus, ai dat examen, fericire mare! Ai luat! Bagaje, emotii, oameni noi, sentimente noi, strazi noi, totul e nou si tu speri ca aici sa fie locul tau. Esti convins ca urmatorii 4 ani (minim) de facultate o sa fie geniali, ca o sa se schimbe radical viata ta, ca ai scapat de orasul tau mohorat in care nu se intampla nimic, in care viata e mai mult decat banala, pentru ca asa o simti tu.

In capul tau se deruleaza tot felul de filme despre cum si cat de misto o sa fie. Si crezi cu tarie ca asa va si fi.

Incepe primul an din noua ta viata. La facultate realizezi ca profesorilor nu le pasa de tine ca om, ca pentru ei nu esti decat obiectul muncii, munca de care de multi ani nu le mai pasa sa iasa bine. Colegii, eh.. colegii sunt majoritatea la fel de pierduti ca tine, reusesti sa iti gasesti cativa cu care sa te simti bine in pauze, si de ce nu, in timpul liber prin oras.

In cluburi, in parcuri, pe strazile aglomerate de oameni preocupati cu diverse. Nimeni nu te vede, mergi pe strada cu castile in urechi si daca te concentrezi destul de tare, pentru un moment poti sa plutesti deasupra lor. Sa ii vezi cum se agita, ce simpatici sunt ..

Si atunci... atunci incepi sa te gandesti.

No comments:

Post a Comment